Dankzij jouw donatie kunnen wij onze vrijwilligers goed getraind en voorbereid op pad laten gaan met de juiste materialen. Alleen op deze wijze kunnen wij een vermist persoon snel en verantwoord terug vinden. Iedere vermissing is er één te veel.

Ja, ik help en geef

Jouw donatie komt goed terecht

  • Onze vrijwilligers kunnen goed getraind en voorbereid op pad gaan
  • Met het beste materiaal opzoek naar een vermist persoon of goederen
  • We geven zekerheid in onzekerheid

Gebrand op één doel

De Stichting VST stelt zichzelf tot doel om van grote toegevoegde waarde te zijn voor de overheidsdiensten bij een vermissing*. Wij bundelen hier de kracht en kennis van veteranen en overig geüniformeerd personeel. Onderscheidend vermogen ligt in het handhaven van discipline, respect voor de zaak en de participatiedrang onder de vrijwilligers.

Een klein deel van onze vrijwilligers is tijdens uitvoering van vredesmissies in het verleden beschadigd geraakt. Deelname aan inzet met de stichting geeft kracht en kameraadschap, wat herstel bevorderd. Daar waar mogelijk ondersteunt de stichting de vrijwilligers in het stellen van doelen en het behalen daarvan.

De Stichting VST bestaat voor 85% uit (actief dienende) veteranen. De rest zijn vertegenwoordigers van overige geüniformeerde diensten. Naast de ervaring en training opgedaan in (missie gerelateerde) veldtrainingen ontwikkelt de stichting haar vrijwilligers door middel van training. Hierbij wordt gebruik gemaakt van externe trainers en interne kennisbronnen.